fbpx

Rajakaamera ei tuvasta liikumist – mida teha?

Kui olete ostnud endale rajakaamera ja selle ka juba üles pannud ning selgub, et kaamera ei taha liikumise peale teha pilte või teeb ainult kohati, siis sellele on kindlasti lahendus olemas.

Esiteks vaadake üle oma kaamera seadetest PIR (liikumis anduri) sensitiivsuse parameeter ning veenduge, et see on kõige tugevama peal ehk HIGH peal. See tagab kaamera kõige kõrgema valmisoleku režiimi ning nii kui kaamera tuvastab väiksemagi liikumise, teeb ta pildi.

Kui kaamera PIR-i tundlikus on kõige kõrgemal peale seatud, ning ikka midagi paremaks ei muutu, tuleb kaamera enda kallale minna. Kaamera tuleb suunata nurgaga allapoole ehk kaamera üles serva taha tuleks lisada mingisugune kiil, mis tooks kaamera vaadeldavat ala allapoole ja lähemale.

Veenduge, et teie üles seatud rajakaamera poleks liiga kõrgel. Optimaalne rajakaamera kõrgus mida meie soovitame on umbes inimese näo kõrgusel või madalamal. Madalamale seatud kaameratega tuleb olla ettevaatlik, et loomad neid ära ei lõhuks. Kõige suurem oht on metssigade söödakoha juurde paigaldatud kaamera, mis asub enam vähem põlve kõrgusel, sest sead on väga uudishimulikud ning võivad kaamera väga kergesti ära lõhkuda. Kui kaamera on seatud madalale, siis soovitame kindlasti ka rajakaamera turvapuuri, mida saate osta meie poest Lisaseadmete rubriigist.

Head katsetamist!